حضرت علامه آیت الله مصباح یزدی

مصباح یزدی استاد آیت الله محمد تقی عکس mesbah yazdi ayatollah

حضرت علامه آیت الله مصباح یزدی

مصباح یزدی استاد آیت الله محمد تقی عکس mesbah yazdi ayatollah

نشان عمار یاسر

جشن بزرگ عمامه‌گذاری طلاب مدرسه معصومیه قم با اهدای «نشان عمار یاسر» به آیت الله مصباح یزدی به نشانه تجلیل از مقام علمی معنوی و سیاسی وی برگزار شد.

جشن عمامه‌گذاری طلاب مدرسه معصومیه قم که امروز صبح برگزار شد بر اساس یک برنامه اعلام نشده با تجلیل از آیت الله مصباح یزدی و اهدای «نشان عمار یاسر» به وی همراه شد.

در این مراسم که طبق برنامه اعلام شده بنا بود با سخنرانی آیت الله مصباح یزدی پایان یابد، از مقام علمی و عملی آیت الله مصباح یزدی با اهدای «نشان عمار یاسر» تقدیر شد. این نشان توسط آیت الله مقتدایی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور به این عالم برجسته اهدا شد.

یکی از طلاب برگزار کننده این مراسم در گفتگو با رجانیوز درباره علت عدم اطلاع رسانی درباره اهدای این نشان به آیت الله مصباح یزدی گفت: علت اینکه نسبت به اهدای این نشان در این مراسم اطلاع رسانی نشد و حتی آیت الله مصباح یزدی نیز نسبت به این موضوع بی اطلاع بودند، این بود که با توجه به تواضع و اخلاق خاصی که این عالم برجسته در کناره گیری از هر گونه مراسم تجلیل و تقدیر داشته اند، ما بر آن شدیم این موضوع را به ایشان اعلام نکنیم.

بر اساس این گزارش، پس از عمامه‌گذاری‌ 27 نفر از طلاب این مدرسه، کلیپ تصویری «این عمار» با مضمون بیانات مقام معظم رهبری در زمینه بصیرت نخبگان در مسایل سیاسی پخش شد.

در ادامه آیت الله مصباح یزدی در سخنانی با اشاره به این‌که پوشیدن لباس روحانیت تکلیف بزرگی را در زندگی طلاب ایجاد می‌کند، گفت: شما کاری را شروع کردید که هر گامی که بر می‌دارید عبادت شمرده می‌شود؛ چون مردم با نگاه به شما به سوی پروردگار و دین متوجه می‌شوند.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: اگر امروزه بزرگ‌ترین تهدید‌ها را علیه اسلام شاهد هستیم؛ بزرگترین فرصت‌ها نیز برای گسترش دین به وجود آمده است و این تدبیر الهی است که در هر زمان قوای شیطانی و رحمانی در برابر یکدیگر متوازن می‌شوند.

آیت الله مصباح یزدی با ضروری خواندن بصیرت در عرصه باور‌های دینی، ارزش‌های دینی و امور اجتماعی خاطر نشان کرد: خداوند را باید سپاسگزار باشیم که ویژگی‌هایی همچون علم، تقوا، بصیرت و آگاهی به زمان را در وجود رهبر معظم انقلاب جمع کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت شناخت را‌ه‌های صحیح خود‌سازی بیان داشت: بینش در مسائل سیاسی، اجتماعی، تحقیق، فهم و کسب بصیرت و همچنین شناسایی خطوطی که در کشور وجود دارد و چگونگی ارتباط آنان با خارج از کشور ضروری است.

به گزارش رجانیوز به رسم رایج، عمامه گذاری طلاب توسط یک عالم برجسته انجام می شود و تنی چند از علما و فضلا وی را همراهی می کنند. اما با توجه به هماهنگی قبلی با مدیر حوزه علمیه قم این مراسم عمامه گذاری با تجلیل از شخصیت علمی و سیاسی وی همراه شد و در پایان نشانی که توسط تعدادی از طلاب هنرمند آماده شده بود، به آیت الله مصباح یزدی اهدا شد.

«نشان عمار یاسر» با هدف تقدیر از سطح بالای بصیرت این عالم برجسته در مسائل فکری و سیاسی طراحی شده بود.

این نشان که به ابتکار طلاب مدرسه معصومیه، نماد تجلیل از بصیرت علمی، عملی و ولایت‌محوری عنوان شد، از سوی آیت الله مقتدایی و مدیران مدرسه معصومیه به آیت الله مصباح یزدی ‌اهدا شد.


سفر حضرت آیت‌الله مصباح یزدی به کشور لبنان

گزارش تصویری سفر حضرت آیت‌الله مصباح یزدی به کشور لبنان


ملاقات با سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله ـ جنوب لبنان ـ 21/08/85

 

ملاقات با سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله ـ جنوب لبنان ـ 21/08/85

 

بازدید از مناطق جنگ 33 روزه و مزار شهدا ـ ‌منطقه صور ـ 22/08/85

 

بازدید از مناطق جنگ 33 روزه و مزار شهدا ـ ‌منطقه صور ـ 22/08/85

 

بازدید از مناطق جنگ 33 روزه و مزار شهدا ـ ‌منطقه صور ـ 22/08/85

 

 

دیدار با گروهی از رزمندگان حزب‌الله ـ منطقه عیتا الشعب ـ 22/08/85

 

ملاقات با گروهى از روحانیون حزب‌الله ـ بیروت ـ

22/08/85



1



بیاناتی از مقام معظم رهبری درباره حضرت استاد آیت الله مصباح یزدی :


«یک نفر مثل آقای مصباح یزدی مورد هجوم تبلیغاتی قرار می گیرد.حرف رسا و منطق قوی و مستحکم هرجایی باشد انجا را دشمن زود تشخیص می دهد.با مرحوم شهید مطهری هم همین جور برخورد کردند.»


«بنده نزدیک به چهل سال است که جناب آقای مصباح را می شناسم و به ایشان به عنوان یک فقیه، فیلسوف، متفکر و صاحب نظر در مسائل سیاسی اسلام ارادت قلبی دارم. اگر خداوند متعال به نسل کنونی ما این توفیق را نداد که از شخصیت هایی مانند علامه طباطبایی و شهید مطهری استفاده کند، اما به لطف خدا این شخصیت عزیز و عظیم القدر خلأ آن عزیزان را در زمان ما پر می کند


«من خدا را شکر و حمد می کنم که نسل جوان ما در سراسر کشور به ایشان(استادمصباح یزدی) شدیدا علاقمند و قدردان هستند




دیدار صمیمانه حضرات آیات جوادی آملی و مصباح یزدی





حضرت آیت الله جوادی آملی پنج شنبه گذشته پس از نماز مغرب و عشا در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) حضور یافتند و در نشستی صمیمی با حضرت آیت الله مصباح یزدی در باره مصالح جهان اسلام به گفتگو پرداختند. در این دیدار که بیش از یک ساعت طول کشید آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به فعالیت‌های مؤثر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، آن را دارای برکات زیادی دانستند و برای موفقیت بیشتر آن دعا کردند.

بشر برای ادامه زندگی به ارتباطات اجتماعی نیاز دارد

 


  عهد شکنی با خداوند، ضعف ایمان و ابتلاء به نفاق بالاترین عقوبت برای انسان می‌باشد. 

 

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مصباح یزدی شب گذشته در سلسله جلسات اخلاق خود در دفتر مقام معظم رهبری در قم با اشاره به فرازهایی از خطبه فدکیه وفای به نذر و عدم کم فروشی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشتند: ارتباط دو موجود مختار و با شعور برای تحقق مصلحت و یا منفعتی است که نمونه بارز آن در ارتباطات اجتماعی نمود می‌کند که بشر برای ادامه زندگی به این ارتباطات نیاز دارد.

معظم‌له افزودند: رکن ارتباطات اجتماعی مبنی بر تأمین طرفین است و بر این اساس، سلسله ارزش‌های اجتماعی شکل می‌گیرد که متأسفانه گاهی اوقات به ذات این ارزش‌ها دقت نمی‌شود.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به برخی ملاک‌های دوام زندگی اجتماعی گفتند: اصلی‌ترین ارزش‌های زندگی اجتماعی بشر پایبندی به عهد‌ها و قراردادها بوده که این مهم حتی نسبت به کافران و دشمنان نیز باید رعایت گردد.

عضو خبرگان رهبری، دوام زندگی بشر را متعهد بودن به قراردادها و تعهد‌ها عنوان کرد و ابراز داشتند: این امر بقدری مهم است که اسلام بارها بر آن تأکید کرده است.

معظم‌له اضافه کردند: البته این امر گاهی از زندگی اجتماعی فراتر رفته و شامل ارتباط و تعهد با خداوند می‌باشد که این امر شامل عهد، قسم و نذر می‌باشد.

آیت‌الله مصباح یزدی تصریح کردند: انسان باید در تعهد خود با خداوند بسیار دقت کند چرا که خیانت و عهد شکنی با خدا بسیار زشت‌تر از تخلفاتی است که با دیگر انسان‌ها صورت می‌گیرد.

معظم‌له عهد شکنی با خداوند را بالاترین عقوبت برای انسان یاد کرد و ابراز داشتند: پیمان شکنی با خداوند در مرحله اول باعث ضعف ایمان گردیده و به تعبیر قرآن نهایتاً مبتلا به نفاق می شود و این بالاترین عقوبت برای انسان است.

ایشان نتیجه عهد شکنی با خداوند را ایجاد نفاق در دل‌ها بر شمرد و تاکید کردند: نفاقی که از این راه حاصل می‌شود، دائمی بوده و ماندگار خواهد شد.


روایتی از ملاقات آیت الله مصباح یزدی با امام خمینی (ره)

« پس از آنکه انقلاب پیروز شد، دوران بحران فکری پشت سر گذاشته شد و آن هیجانات و ترور ها فروکش کرد و اوضاع آرام گرفت، به فکر افتادیم که برنامه های مؤسسه در راه حق را شروع کرده، توسعه بدهیم.

سال دوم پیروزی انقلاب بود؛ به اتفاق آقای محمدی گیلانی و آقای یزدی و مسئولان مؤسسه خدمت حضرت امام مشرف شدیم و راجع به مسائل حوزه گزارشی خدمت ایشان عرض کردیم. حضرت امام، حسن نظری نسبت به تحلیل های ما داشتند... بنده شروع کردم به توضیح دادن وضع حوزه و نیازهای آیندۀ آن، کمبودهایی که دارد و وضعی که باید داشته باشد. حدود ربع ساعت به طور فشرده مطالبی را عرض کردم و ایشان با کمال دقت کاملاً گوش می دادند. بعد از این که کمبودها و ضعف ها را بیان کردم، به ذهنم آمد- قبلاً هیچ قصدی نداشتم- با این شرایط سختی که امام و انقلاب دارد و ما هم این قدر منفی بافی کردیم،خوب است یک جهت اثباتی هم اشاره بکنم، گفتم: بعد از مطالبی که عرض کردم، باید به اطلاع برسانم که حرکت های محدودی هم در جهت رفع این ضعف ها شروع شده است، از جمله کاری که ۵،۶ سال است ما در "مؤسسۀ در راه حق" اجرا کردیم و این هم نتایج آن.

عرایض من که به این جا رسید، امام شروع به صحبت کردند، فرمودند: «این جا را توسعه بدهید.»

من برای این که توهمی نشده باشد که اصل رفتنمان خدمت ایشان به خاطر چنین در خواستی بوده با کمال پررویی گفتم: ما از هیچ مقامی تقاضایی نداریم ولی عرض می کنیم این کار قابل توسعه است، اگر امکاناتی باشد، می شود این کار را توسعه داد.

ایشان فرمودند:" این جا را توسعه دهید، من تا زنده هستم، خودم بودجۀ آن را می پردازم."

ما از یک طرف از عنایاتی که ایشان دارند، خیلی خوشحال شدیم و اگر این عنایت هم نمی شد، خود کلام ایشان برای ما پشتوانۀ بزرگی بود. چون همه در حوزه با کارهایی که انجام می دادیم، موافق نبودند و کسانی بودند که دوست نمی داشتند که غیر از همین کارهای جاری حوزه، کار دیگری صورت بگیرد... و احیاناً اگر طلبه هایی که می خواستند بیایند جزو برنامۀ ما با بعضی از آنها مشورت می کردند،رأی موافق نمی دادند! می گفتند: خودتان درس بخوانید و مثل استادهایشان بشوید. لذا این فرمایش امام پشتوانۀ خوبی برای ما شد و فهمیدیم که ایشان با این کار موافق هستند و می توانیم روی آن حساب کنیم.ما برگشتیم، فکر این بودیم که برای سال تحصیلی آینده ( چون وسط سال بود که خدمت ایشان رسیدیم) مؤسسه را توسعه بدهیم و کلاسی تأسیس کنیم و افراد بیشتری بپذیریم. امٌا یکی دو روز گذشت، آقای آشیخ حسن صانعی- که بعدها مسئول بنیاد پانزده خرداد شدند و آن زمان پیشکار امام حساب می شدند- آمدند منزل ما و گفتند: حضرت امام فرمودند که آیا شما برای توسعۀ این جا اقدام کردید؟

گفتم: الآن وسط سال است، معمولاً اول سال تحصیلی شروع می کنند و الآن تا اول سال باید مقدمات و برنامه هایش را فراهم کنیم.

گفتند: نظر حضرت امام این است که شما الآن شروع به کار کنید.

گفتم: ما الآن نه برنامه ریزی کرده ایم، نه بودجه ای داریم.

ایشان گفتند: شما از هر وقت شروع کردید، بودجۀ آن را از همان ماه، پرداخت می کنیم. هر وقت شروع کردید، بگویید بودجه آن را بفرستیم.

این کاملاً برای ما غیر منتظره بود. یعنی باور نمی کردیم که در آن شرایط دشواری که اوایل انقلاب بود، اصلاً امام یادشان بماند که همچو چیزی فرموده اند. ما در این فکر بودیم که بعد از چند ماه به یادشان بیاوریم که شما این طور حرفی را زده اید و ما حالا آن کار را شروع کرده ایم. خیلی مایۀ تعجب ما شد و خیلی خوشحال شدیم که کاری که ما شروع کرده ایم، مورد تأیید حضرت امام قرار گرفته. به هر حال، ما همان وقت - وسط سال – برای پذیرش جدید اعلام کردیم و گروهی را انتخاب نمودیم و امتحانات مقدماتی و برنامه ها شروع شد و ایشان از همان ابتدا بودجۀ آن را پرداخت نمودند. این جریان ادامه داشت و ما هر سال کلاس جدیدی تأسیس می کردیم که قبلاً ممکن بود هر چند سال یک بار بتوانیم کلاس جدیدی تأسیس کنیم. آن جا کم کم رواج پیدا کرد...»


گناه مصباح ما

آنچه در این 13 سال اخیر (از اول دولت اصلاحات تا امروز) می گذرد هر چه از مصباح یزدی می بینم و به یاد دارم گناه است ، او گناهکار است ، گناهانش هم کم نیست ، یکی دو تا نیست ، تمامی ندارد، روزی که انحرافات شریعتی برایش مشهود شد تا پای خروج از مدرسه حقانی ایستاد و روشنگری کرد،  روزی که همه مانده بودند که با دولت جمهوری اسلامی که خودش ساطور دست گرفته به جان جمهوری اسلامی افتاده چه کنند ، آمد و مانند یک طلبه صفر کیلومتر کل این کشور را زیر پا گذاشت تا بگوید آقا ، این چیزی که حضرات به اسم امام و انقلاب می خواهند به خورد ملت دهند چیزی نیست جز پس ماندهای نشخوارهای هابرماسی و کانتی و اسپینوزایی ، حکومتی که امام فرمود با این چیزی که اینها می گویند ، فرقش ، فرق عرش و فرش است ، فرق سماء و ارض است ....


تازه او به این کارها اکتفا نکرد، تریبون نماز جمعه را در تهران کرد تریبون حقیقت نظام سیاسی اسلام ، و آن زمان مصباح بود و 100 نشریه ی زنجیره ای ، مصباح بود و روزی 10 شبهه جدید عزیزان اصلاح طلب در دین ، مصباح بود و تساهل و تسامح ، مصباح بود و اتهام صدور حکم قتل های زنجیره ای، مصباح بود و جامعه مدنی ، مصباح بود و نفی حاکمیت خدا ، مصباح بود و نفی معصومیت اولیای خدا ، مصباح بود و قبض  و بسط تئوریک شریعت ، مصباح بود و صراط های مستقیم ،مصباح بود و دموکراسی آنگلوساکسونی، و مصباح بود و همه ی اینها ،و او یکه و تنها ، و ایستادگی تا پای نام و آبرو ، و این تنها او بود که با منطق محکمش کار را به جایی رساند که جوجه سیاست بازهای اصلاح طلب برای کندن این شر (خیر برای مسلمین) که گریبانشان را گرفته بود و سم پاشی های مدرنشان را دفع می کرد مجبور شدند کاریکاتور مصباح را نقش کنند و البته همه ی اینها کم گناهی نیست ، تألیف ده ها کتاب برای اینکه نشان دهد اسلام دینی کامل است و عرصه ای در جامعه شناسی و روانشناسی و علوم تربیتی و .... نمانده که اسلام در آن بی نظر مانده باشد خود گناهی دیگر است ...

و چه سخت است انگار این گناهان که حتی باید نشست و با برخی بچه های مذهبی هم بحث کرد که از تو می پرسند : مگر مصباح "حجتیه ای" نبود؟ و تو از این سؤال نمی دانی بخندی یا گریه کنی ، اخم کنی یا نیشت را تا بناگوش وا کنی ، که آخر آدم عاقل اگر مصباح آن است که چندین کتاب و صدها سخنرانی در مورد حکومت و ضرورت آن در غیبت دارد و اگر حجتیه آن است که هر حرکت و حکومتی را قبل از مهدی (عج) شکست خورده و نامشروع می داند اینها چه دخلی به هم دارند؟ چه ربطی دارند؟ چه نسبتی دارند؟ و چه کرده اند با ذهن من و توی جوان ، آن "سلام" و "صبح امروز" و "کیان" که سفید را سیاه ببینیم و چقدر خوب بلدند کارشان را، مصباح دین شناس را باید غول بی شاخ و دم جلوه داد و سروش ضد دین را پری دریایی!!!....


مگر انحراف چیست ؟ چیزی غیر از فاصله ی از علمای متعهد و ولایی است؟ و چقدر باز جالب است حرف این فرقه ی نوظهور که می گویند: "ما ولی فقیه داریم حرف ایشان مبنا است " و به خیال خودشان می خواهند با سوء استفاده از این حرف زیرآب همه ی علما – حتی امثال مصباح یزدی و علم الهدی را بزنند و راه را باز کنند و همه را منتظر بگذارند که حتما آقا بیاید و یک موضع رسمی بگیرد و این خود خلاف مسلم مشی و حرف و عمل آقا است و چقدر خطرناک است این تفکر و چه چیزهایی که پشت سر این نوع نگاه نمی گذرد .... وای بر ما "یوم تبلی السرائر" .....

و قصه ی گناهان بندگان صالح خدا ادامه دارد..... و ما تا کی باید مظلومیت سید علی خامنه ای را حتی در بین خودی ها تحمل کنیم؟


بی توجهی صدا و سیما به اظهارت خاص مقام معظم رهبری

به نقل از بی باک : در واقع تکریم حضرت آقای مصباح تکریم «راه حق» و نشان دادن «مصداق» و «الگوی شایسته» است. مصداقی که به تعبیر حضرت آقا- در این دیدار- از دهه 1330 تاکنون که او را می شناخته، همواره بر مدار حق بوده است.


سفر ده روزه رهبرمعظم انقلاب اسلامی به قم توجه فراوانی را به خود معطوف کرد در واقع در جریان این سفر بسیاری از نگاهها روی این سوال تمرکز داشت «جایگاه مذهبی رهبری در حوزه های علمیه کجاست؟ در حد یکی از مراجع است؟ کمتر از یکی یا بیش از آن است» این سوال از آنجا «اهمیت ویژه» داشت که از یک سو یک ارزیابی عینی از میزان تاثیرگذاری مخالفان بر حوزه ها به حساب می آمد و از سوی دیگر چنانچه پاسخ این سوال با گزینه های «متوسط» و یا «کم» توام می شد، مبنای برنامه ریزی های بعدی قرار می گرفت.


جدای از توده های مردم که صحنه هایی تاریخی و بدیع را در استقبال از «نائب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف» به ثبت رساندند، حضور علما در برنامه های مختلف و از جمله در برنامه مراجعه به دفتر قم حضرت آیت الله العظمی خامنه ای- دامت برکاته- به گونه ای بود که بسیاری از برجستگان آشنا به مسایل حوزه علمیه قم گفتند به جز چند استثنا، همه مدرسان حوزه اعم از مدرسان دروس خارج و مدرسان سطح و همه طلاب حوزه به محضر شریف رهبری رسیده اند. البته اکثر این دیدارها انعکاس رسانه ای پیدا نکرده ولی همه خبرها بیانگر آن است که تجدید بیعت علمای قم با حضرت آیت الله خامنه ای، «کامل»، «جامع» و «پرشور» بوده است.

استقبال این شمار از علما و روحانیت شیعه از یک نفر از شجره طیبه روحانیت در یکصد سال اخیر کاملاً بی سابقه بوده است و براساس شواهد می توان دایره این استقبال و همراهی را از استقبال علما از مرجعیت عام مرحوم آیت الله العظمی بروجردی و پیش از آن از مرجعیت عام مرحوم آیت الله العظمی میرزا محمدحسن شیرازی- قدس سرهماالشریف- گسترده تر دانست و حال آنکه استقبال روحانیت شیعه از این دو مرجع بزرگوار بعنوان دو اتفاق بسیار مهم در تاریخ شیعه به ثبت رسیده است. این در حالی است که استقبال روحانیت شیعه از «مراجع عام» صرفاً به منظور تصدی امور حوزه ها و حل مسایل شرعی- بمعنی اخص- بوده و جنبه سیاسی و «ولایت امری» نداشته است.

نکته مهم دیگر آن بود که استقبال کنندگان همه نحله های فکری و مشرب های فقهی و کلامی حوزه را شامل شده اند یعنی گرایشات اصولی، فلسفی، حدیثی، عرفانی و... همه در این «استقبال جامع» بوده اند. این موضوع به خوبی نشان می دهد که از نظر همه این ها حضرت آیت الله خامنه ای، شاخص های محوری رهبری دینی را داراست و تبعیت از او واجب شرعی است. برای اینکه اهمیت این مسئله روشن شود کافی است سری به تاریخ بزنیم تا در مواردی جدال فراوان این نحله ها با هم را ببینیم. اجتماع این نحله ها حول یک شخصیت خود یک اتفاق بزرگ تاریخی به حساب می آید. این در جای خود نشاندهنده شخصیت جامع مراد و مقتدای مسلمین است کما اینکه چند هفته از اظهارنظر علمای برجسته مذاهب 4گانه اهل سنت راجع به شخصیت ممتاز حضرت آیت الله العظمی خامنه ای نمی گذرد.

استقبال ویژه علمای مختلف حوزه علمیه به خوبی نشان داد که نظام جمهوری اسلامی در حلقه «جریان بنیانگذار»- یعنی روحانیت و حوزه- تا چه اندازه محل توجه و علاقه است. اگر اندکی انصاف داشته باشیم تصدیق می کنیم که روحانیت بیش از سال های 41، 42، 56 و 57 از انقلاب اسلامی حمایت می کند و این ضمن آنکه با تصویرسازی های مخدوش معاندان تضاد آشکار دارد، نشان می دهد که حوادث مختلف توجهات روحانیت را به «مهمترین کانون شیعه»- یعنی نظام مقدس جمهوری اسلامی- تمرکز داده است. فراموش نکنیم که از آغاز انقلاب تا همین امروز دشمنان بیرونی و عوامل داخلی آنها تلاش وسیعی کرده اند تا روحانیت و حوزه را از نظام جدا کنند و برای تحقق این هدف چه «حزب »ها، «مجمع» ها و «دفتر»ها تاسیس شدند و چه کینه توزانی در بعضی از مراکز قم خزیده بودند که فریاد امام از آنها بلند بود و این همه کار علیه یک جریان اصیل در طول تاریخ شیعه بی سابقه است.

 در چنین شرایطی، این استقبال عظیم و «مراجعه متراکم» معنایی جز «پذیرش صمیمانه» ندارد. آیا تصویری صادق تر از این برای نشان دادن آینده درخشان نظام اسلامی وجود دارد؟
سفر حضرت آقا به قم با «ایجاب کامل» علمای قم سپری شد یعنی همه تکریم شدند و عزت یافتند و این نشان داد که عزت رهبری، عزت همه جامعه است. البته در این بین معدود کسانی هم - به تلویح- مذمت شدند.

حضرت آقا در این سفر نمی خواستند با «گروهی» یا «شخصی» دیداری خصوصی داشته باشند تا از آن تعبیرهایی خاص بیرون نیاید و عده ای با تعبیر و تفسیرهای خاص اهداف سفر را تحت الشعاع قرار ندهند و فروعات را بر اصول مقدم ندارند اما در عین حال این سفر یک استثنای معنادار هم داشت و آن جلسه ای بود که حضرت آقا با دست اندرکاران «موسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی» داشتند. همه می دانند که در قم مراکز مختلف پژوهشی تحقیقی وجود دارند و اکثریت نزدیک به همه آنان نیز با نظام مقدس جمهوری اسلامی و رهبر معظم آن ارتباط مثبت دارند و در رأس هر کدام هم چند شخصیت محترم روحانی که مورد تکریم رهبرمعظم انقلاب هستند، قرار دارند، اما حضرت آقا یکی را از میان «جمع» برگزیدند و در تعبیر بلندی فرمودند: «این مرکز باید الگوی مراکز دیگر قرار بگیرد» در واقع با غور در آن بخش از بیانات رهبرمعظم انقلاب که ناظر به «تحول در حوزه ها» بود و با نگاه به شاخص های مطرح شده درمی یابیم که اکثریت آن شاخص ها و آن نکات در موسسه امام خمینی دیده می شود. مهمترین هنر این موسسه بازشناسی نیاز علمی جامعه و ارائه طریق دینی در حوزه های مختلف علوم انسانی است. در این مرکز سالانه صدها مدرس آشنا به مبانی دقیق فقهی، فلسفی، کلامی و عرفانی تربیت می شوند که زبان روز دنیا را هم می فهمند و با تسلط بر متدهای علمی به نیازهای مراکز علمی جهان اسلام پاسخ می گویند. از این مرکز سالانه صدها اندیشمند اسلامی به کشورهای مختلف اعزام می شوند و فکر اسلام ناب را با خود منتقل می کنند و صد البته این تکافوی اندکی از بسیار نیاز جهان اسلام و حتی ایران است.

البته در این میانه نباید عنایت خاص حضرت آقا به شخصیت ممتاز حضرت آیت الله مصباح یزدی را هم ناگفته گذاشت که متاسفانه صداوسیما و سایر رسانه ها به این بخش توجه چندانی نکردند و اظهارات بسیار خاص رهبرمعظم انقلاب در مورد این شخصیت- در جریان دیدار چند روز پیش دست اندرکاران آن موسسه با ولی امر مسلمین- را انعکاس ندادند. آیت الله مصباح یک فقیه، متکلم، فیلسوف، مفسر و زمان شناس بصیر است. از همه این ها مهمتر جزء شخصیت های برجسته ای است که هیچگاه در تقدم نظام بر خود تردید نداشته و در این راه بدون لحاظ داشتن موقعیت علمی خود به دل خطر رفته و گاهی یک تنه با «خناسان مسلط» مصاف داده است. چنین شخصیتی مصداق کامل عالمی است که تشخیص دقیق خود را در روزی که لازم باشد، بی درنگ به میدان می آورد و در این راه سرزنش و زخم زبان دیگران را به چیزی نمی گیرد. در واقع تکریم حضرت آقای مصباح تکریم «راه حق» و نشان دادن «مصداق» و «الگوی شایسته» است. مصداقی که به تعبیر حضرت آقا- در این دیدار- از دهه 1330 تاکنون که او را می شناخته، همواره بر مدار حق بوده است.

یک نکته دیگر در این سفر تاریخی، تقدیر از دولت در خدمت رسانی به مردم استان قم است. حضرت آقا در چند جا به زحمات خاص نظام به قم در دوره این دولت اشاره داشتند خود دولت در جریان گزارش این اقدامات- در محضر رهبری- از اختصاص بیش از 1800 میلیارد تومان به قم طی 4-5 سال اخیر خبر داد. نگاهی به مبالغ اختصاص یافته نشان از جهشی بودن آن دارد. نظام اسلامی بر مبنای خدمت به خلق خدا و پیاده کردن قوانین، احکام و... الهی به وجود آمده است. وقتی خدمت به درستی انجام شود، گرایش اجتماعی به سمت دین فزونی می گیرد و صد البته هر مقدار دین باوری خالص تر باشد، خدمات فزونی گرفته و اثرگذاری آن چند برابر می شود.

سفر رهبرانقلاب به قم، سفر ولی امر مسلمین به قم بود نه سفر یک کارگزار نظام اسلامی. این سفر - از منظر رهبری- ادای دین به قم و از منظر قم ادای دین به رهبری بود. آنچه از دو سو چشم ها را مسخر کرد هزاران بار بیش از آن چیزی بود که به «گمان» آمده بود و اینک وقت آن است که «بعضی» ها که از جمع جدا شده اند، به تصویر بی غبار آنچه در این ده روز گذشت نگاه بیاندازند.


آیت الله بهجت علاقه فراوانی به ایشان داشتند ...


مطالبی راجع به تأییدات آیت الله بهجت نسبت به ایشان را بزودی درج خواهم نمود .






تجلیل مقام معظم رهبری از حضرت آیت الله مصباح یزدی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار با ابراز خرسندی فراوان از تلاشهای عمیق مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی افزودند: این مؤسسه ی خوب، جامع و کامل می تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.


ایشان با تجلیل از فضل و اخلاص و تقوای آیت الله مصباح یزدی، وجود این کمالات را در مدیریت یک موسسه، موجب افزایش برکات الهی خواندند و افزودند: خدمات و تلاشهای این مؤسسه، به شکل صحیح اطلاع رسانی شود.